Kindertolktraject

Kindertolken= het gedrag van een kind vertalen in woorden.  Niet zomaar elk gedrag, maar in hoofdzaak gedrag waardoor jij, de ouder, geraakt wordt.  We durven dit wel eens te omschrijven als ‘lastig’ gedrag omdat het je wakker houdt, verdrietig of boos maakt, je een machteloos gevoel geeft, irritatie en stress oplevert.

Je hebt al alles geprobeerd: belonen, straffen, troosten, negeren, praten, … misschien wel medicatie en professionele hulp?
Niets helpt.  Het gedrag blijft.

  • moeilijk eten of slapen, veel huilen
  • snel boos zijn, woede-aanvallen
  • angsten
  • moeilijkheden met sociaal contact
  • dwarsliggen, vervelend zijn
  • de baas spelen of net wegkruipen in een hoekje

Jouw kind – van welke leeftijd dan ook – wil jou iets vertellen !  Jouw kind wil jou iets duidelijk maken wat met woorden niet uit te drukken valt.

Hoe gaat het in zijn werk ?

De kindertolk werkt in de eerste plaats met de ‘geraakte’ ouder(s):
– de intake, waarin jij mij vertelt wat jou raakt, welk gedrag jij als ‘lastig’ ervaart en hoe je het anders zou willen
– de terugkoppeling – de vertaling – waarin ik jou graag vertel welke boodschap er achter het gedrag van jouw kind schuilt en hoe je met de vertaling aan de slag gaat
– de opvolging, waar we mekaar na een zestal weken terugzien en evalueren.  Hoe gaat het met jouw kind? Hoe gaat het met jou?  Wat vraagt nog meer aandacht?  Hoe ga je hier verder mee aan de slag?

Je ontvangt een verslag van de vertaling, een brief van jouw kind en een schematische voorstelling van de vertaling.

– In de brief vertelt het kind jou hoe het zich voelt en biedt het jou inzichten en adviezen.  Het kind uit zijn wensen voor jou, de ouder, zodat jullie beiden verder kunnen ontplooien.

– Je ontvangt – vanuit de vertaling – de schematische voorstelling “het tuintje” van jouw bewuste en onbewuste vaardigheden en eigenschappen.  Deze geven jou meer informatie over de patronen en de belemmeringen die het gedrag van het kind instant houden.  Hiermee ga je gedurende minimum vier weken intensief aan de slag.

– Je geniet persoonlijke begeleiding en coaching gedurende het hele Kindertolktraject. Loop je even vast, dan kan jij rekenen op advies, steun en de nodige ondersteuning*.  Enkel de Spiegelacademie biedt deze extra service aan!

Na het Kindertolktraject kijk je met andere ogen naar je kind(eren) maar ook naar jezelf.  De focus ligt op JOU, op JOUW groei, op JOUW persoonlijke proces… en dus onrechtstreeks ook op JOUW kind.
Jouw vooruitgang, jouw inzicht in patronen en overtuigingen zorgen voor gedragsverandering bij je kind.  Dankzij het Kindertolktraject kom je terug bij je authentieke zelf en geef je jezelf maar vooral ook je kind ruimte en kansen om verder te groeien naar de beste versie van jezelf. 

Kinderen spiegelen. 
Het is aan de ouder om ernaar te durven kijken.
Wie écht kijkt naar zijn kind, kijkt ook naar zichzelf.
Onze blinde vlekken zien we vaak niet, maar daar helpt jouw kindertolk je bij.
Investeren in je kind(eren), is ook investeren in jezelf… en omgekeerd.

Wil jij graag dat het gedrag van je kind verandert, zodat jullie opnieuw in harmonie, liefde en geluk kunnen genieten van het leven?
Wil jij je bewust worden van wat jouw kind jou al zolang wil vertellen?
Aarzel niet langer.
Neem dan contact op met de Spiegelacademie voor jouw eerste Kindertolkervaring.

*ondersteuning via digitale kanalen (mail, whatsapp, messenger, berichten,…)